Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Grondige renovatie Scheepvaartmuseum Amsterdam
In september 2011 is het Scheepvaartmuseum in Amsterdam weer open gegaan voor het publiek, na een grondige verbouwing. Het gebouw is dan in oude luister hersteld en voorzien van een klimaatbeheersing die verantwoord collectiebeheer mogelijk maakt. Bovendien is het gebouw zo ingericht dat de grote stroom bezoekers probleemloos kan worden opgevangen. 

Voormontage levert efficiencyvoordeel op
De expositieruimtes zijn zo’n 6 meter hoog en hebben fraaie balkenplafonds. Deerns Raadgevende Ingenieurs uit Rijswijk zocht naar een geschikte plafondgoot voor bevestiging tussen deze balken. Het profiel moest ruimte bieden aan zowel de 11-polige Zumtobel plafondrail als 230- en databekabeling. Samen met Croon Elektrotechniek uit Apeldoorn ontwierp BI Select daartoe een speciaal multifunctioneel profiel dat inmiddels de naam CROBIZ-profiel draagt: afkorting van Croon BI Select en Zumtobel. BI Select monteerde voor aflevering de spanningrail in de profielen. De raildelen, de meeste met een lengte van 5,75 meter, zijn in één stuk geleverd. Dit maatwerk leverde een fors efficiencyvoordeel op. 

Vele meters maken maatwerk mogelijk
De totale lengte van de kabelgoten in het Scheepvaartmuseum bedraagt maar liefst 2,4 kilometer. Voordeel van deze enorme hoeveelheid meters was dat BI Select een speciale matrijs voor het profiel kon ontwikkelen en elke vormwens kon uitvoeren. In het profiel zijn gaten gemaakt om RJ45-jacks in de rail te kunnen klikken. Deze jacks zijn bedoeld voor de DMX-besturing van de lichtspots, die in dit project een sfeervol kleurengamma te zien geven. In het profielontwerp is voorts rekening gehouden met noodverlichting en andere componenten als bordjes met verwijzende pictogrammen, brandmelders en beveiligingscamera’s. 

BI Select leverde eveneens een halve kilometer klapgoot voor integratie in de houten vloer op zolder, waar de kantoren zijn ondergebracht.

 


Geïnteresseerd?

T. 050 - 30 92 228 | Stuur e-mail

Bekijk producten
BKG190 klapgoot Special