Mediacentrale, Groningen

Voor mooi maatwerk moet je bij BI Select zijn
De voormalige energiecentrale van Groningen, ter plaatse bekend als Helpman Centrale,  fungeert tegenwoordig als Mediacentrale. Tal van media- en Internetbedrijven zijn hier gevestigd en de meeste ruimte wordt daarbij ingenomen door de regionale omroep RTV Noord. Het gebouw heeft een kathedraalachtige dwarsdoorsnede die bestaat uit een 22 meter hoog middenschip en aan weerszijden zijbeuken, in hoogte variërend tussen 10 en 14 meter. Die verschillende hoogtes bleken een leuke uitdaging voor BI Select te zijn…

Maximale flexibiliteit in levering
Omdat de Mediacentrale een bedrijfsverzamelgebouw is en niet alle huurders er met ingang van dezelfde datum hun intrek in namen, werd BI Select verzocht de zuilen op voorraad te houden. Ze zijn wel in één keer geproduceerd, maar in series geleverd op momenten dat er weer huurders waren gevonden. Zo kon BI Select bij het definitieve uitmeten rekening houden met de specifieke gebruikerswensen.

Variabele plafondhoogtes
De enorme variatie aan plafondhoogtes was in de prefabricage een essentieel punt om rekening mee te houden. Temeer omdat het gebouw geen systeemplafonds heeft waar eventuele overlengtes van de zuilen in weggewerkt hadden kunnen worden. Het gebouw kende in het verleden immers geen kantoorfunctie. Tegelijkertijd was het risico van te korte zuilen ook groot. In de prefabricage is BI Select daarom eerst uitgegaan van de maximaal mogelijke lengte in het gebouw. Inkorten kon dan altijd nog, langer maken niet. Nieuwe gebruikers moeten nu telkens tamelijk zeker zijn van de locaties van de zuilen. Een geringe verplaatsing kan een zuil al gauw te kort maken. 

 

Geïnteresseerd?

T. 050 - 30 92 228 | Stuur e-mail

Bekijk producten
BWG190 dubbele wandgoot Special